Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 7-10-2014


Το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 7-10-2014 ως κύρια θέματα του είχε την στελέχωση των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ)  των οργανισμών του Δήμου (πολιτισμού αθλητισμού κοινωνικής πολιτικής & προσχολικής αγωγής Ελευσίνας, κοινωφελής επιχείρηση δήμου) καθώς και την στελέχωση όλων των επιτροπών του δήμου (επιτροπή περιβάλλοντος, επιτροπή τουρισμού κλπ).

Στα παραπάνω ΔΣ με βάση τον κανονισμό λειτουργίας τους προβλέπεται αριθμός συμβούλων της πλειοψηφίας καθώς και ένας ελάχιστος αριθμός συμβούλων από την μειοψηφία. Επίσης  προβλέπεται και ένας αριθμός πολιτών που συμπληρώνει την σύσταση των συμβουλίων.
 
Πραγματικά με έκπληξη όλοι οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι διαπιστώσαμε ότι στην πρόταση της δημοτικής αρχής  για τα ΔΣ συμβούλια των οργανισμών  όλοι οι προτεινόμενοι σύμβουλοι ήταν μη εκλεγμένοι υποψήφιοι με τον ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ του κ Τσουκαλά.
 Ο μη εκλεγμένος μάλιστα   κ Καμπάνης Γαβριήλ προτείνεται και στα δύο ΔΣ των οργανισμών ,στο δε ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης, που σημειωτέο είναι έμμισθη θέση, προτάθηκε και ψηφίστηκε ως πρόεδρος .

Στις διαμαρτυρίες τις αντιπολίτευσης ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές συνιστούν έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, αλλά και έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες της πόλης η απάντηση του δήμαρχου κ Τσουκαλά ήταν ότι το μεγάλο ποσοστό που πήραν τους νομιμοποιεί να βάζουν όποιους θέλουν, γιατί έτσι θα υλοποιήσουν την πολιτική τους.

Αυτό που εμείς κρατάμε ως συμπέρασμα και όχι μόνο από αυτό το γεγονός αλλά και από όλα τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, είναι ότι η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να διοικήσει  τον δήμο με αλαζονεία, έπαρση και αδιαφάνεια.

Όσον μας αφορά και τιμώντας τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν δηλώνουμε ότι τέτοιες λογικές και αντιλήψεις θα μας βρουν απέναντι και είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε σε πέρας και μέχρι τέλους τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο.  

       

.

Για την Ενεργή Συμπολιτεία

Βαμβακάς Κώστας                                                                              

Μίλησης Θανάσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου