Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Από την θεωρία στην πράξη...





Υποθέτοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Ελευσίνας δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συνέβη στο παρελθόν, δεν υπηρέτησαν ποτέ κανένα κομματικό συμφέρον, δεν εφάρμοσαν καμία μνημονιακή πολιτική, δεν πήραν ποτέ καμία απόφαση που δεν εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των κατοίκων Ελευσίνας και Μαγούλας, αναρωτιέμαι:






Τι δήμαρχο χρειάζονται οι πόλεις μας;

Ποια είναι αυτά τα συστατικά που συνθέτουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός ικανού δημάρχου;

Πώς έχει συνεισφέρει ο καθένας από τους υποψήφιους δημάρχους, σε θέματα όπου συμπολίτες μας χρειάστηκαν ουσιαστική βοήθεια;

Στην Ελλάδα του 2014, στην Ελευσίνα του 2014, στην Μαγούλα του 2014, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας που τελειώνουν οι ευθύνες των άλλων, και που αρχίζουν οι δικές μας;

Απαντώντας λοιπόν στα ερωτήματα που έθεσα μπορώ να πω τα εξής…

Οι πόλεις μας χρειάζονται έναν δήμαρχο που θα τον αισθάνονται δικό τους. Δηλαδή έναν άνθρωπο και όχι έναν θεσμικό άρχοντα. Αυτό έχει ευρέως διαπιστωθεί όπου σε κάποια μέρη παλαιότεροι δήμαρχοι μνημονεύονται από τους κατοίκους. Στην Ελευσίνα το συναντάμε στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου κ. Λεβέντη.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να θεωρηθεί κάποιος ικανός, τα πράγματα είναι απλά. Οι πράξεις του καθενός είναι και ο καθρέφτης του. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί από κανέναν, εφόσον διαχειρίζεται με απόλυτη διαφάνεια όλες τις λειτουργίες-ανάγκες του δήμου και κατά επέκταση των δημοτών. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί εφόσον είναι δίκαιος με όλους. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί όταν βάζει μπροστά τον άνθρωπο και όχι κάποια αόριστα θεσμικά εμπόδια.

Φτάνοντας στην ουσία του προβληματισμού μου, εγκαλώ την μνήμη όλων μας για το ποιες ήταν και είναι πραγματικά οι αρχές του κάθε υποψηφίου. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για κάτι που δεν έκανε. Θέλω να αναγνωρίσω, να τιμήσω, να εμπιστευτώ όμως αυτόν που κάτι έκανε. Και εδώ τα πράγματα με έναν μαγικό τρόπο ξεδιαλύνονται, και η πραγματικότητα μας δίνει ένα μάθημα ζωής. Αναρωτηθείτε τις εικόνες που έχετε από τους υποψηφίους δημάρχους Ελευσίνας, σκεφτείτε ποιος από αυτούς αγωνίστηκε για όλα τα μεγάλα προβλήματα των πόλεων μας. Θυμηθείτε ποιος πάλεψε ενάντια στις δαιμονιακές πολιτικές, μοιράζοντας τρόφιμα, ρουχισμό, σχολικά είδη και πολλά άλλα. Φέρτε στην μνήμη σας ποιος εναντιώθηκε κατά το παρελθόν σε ότι αφορά την επέκταση των ΕΛΠΕ. Ρωτήστε ποιος συνέδεε τα ρεύματα σε άπορες οικογένειες. Και τώρα συγκεντρώστε όλες αυτές τις πληροφορίες, και επιλέξτε τον ενεργό σας συμπολίτη.

Στις μέρες μας λείπει η συνέργεια μεταξύ πολιτών και δήμου. Δεν υπάρχουν φωστήρες, φωτισμένα άτομα που θα μας λύσουν τα προβλήματα μας. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που ενώνοντας τις δυνάμεις τους μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες μα όλες τις δυσκολίες. Αυτή είναι η κουλτούρα της ενεργής συμπολιτείας και καλώ όλες και όλες τους κατοίκους της Ελευσίνας και Μαγούλας, να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Αγώνα για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αγώνα για υπεράσπιση των οικογενειών μας, αγώνα για στήριξη της κοινωνίας. Στην ενεργή συμπολιτεία ο Κώστας Βαμβακάς πρώτος μεταξύ ίσων, εκπροσωπεί την συλλογικότητα μας. Το ίδιο θα πρέπει να αισθανθούν όλοι οι συμπολίτες μας. Ότι θα είναι ισότιμοι σε μια κοινωνία που οραματιζόμαστε να λειτουργεί από εμάς για εμάς.

Ο αγώνας αυτός είναι ωραίος γιατί είναι δίκαιος. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί λοιπόν και η δικαίωση τούτη τη φορά θα αφορά όλους μας.

Τελειώνουμε με το παλιό…

Πάμε μπροστά…

Κωνσταντίνος Καλέσης – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας-Μαγούλας με την Ενεργή Συμπολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου