Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Για μια πιο ανθρώπινη πόλη






Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούμε καταστάσεις κοινωνικής καταστροφής με τραγικές συνέπειες στη καθημερινή ζωή μας. Πολλοί συμπολίτες μας και των δυο πόλεων του Δήμου μας, βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας , εξαιτίας της μακρόχρονης ανεργίας που όλο και αυξάνεται μέρα με τη μέρα με αποτέλεσμα αυτοί και τα παιδιά τους να έχουν σοβαρά προβλήματα διατροφής, ένδυσης και να στερούνται τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε αυτές τις μέρες που το Κράτος Πρόνοιας διαλύθηκε η μόνη ελπίδα επιβίωσης για όσο συνεχίζεται η πολιτική των μνημονίων είναι η Κοινωνική Αλληλεγγύη!

Ετσι πριν ένα χρόνο βρέθηκα με ανθρώπους που είχαμε την ίδια αγωνία και τον ίδιο σκοπό για το μέλλον μας , για το μέλλον των συνανθρώπων μας , την Κοινωνική Αλληλεγγύη στις δυο πόλεις του δήμου μας, Εκεί συναντήθηκα με ανθρώπους που ήταν ήδη μέλη κινημάτων Αλληλεγγύης με δράση. Σε πολύ λίγο διάστημα συζητώντας και όλα τα άλλα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας δημιουργήσαμε την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ.
Η Ενεργή Συμπολιτεία με ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΜΒΑΚΑ δεσμεύεται πως και στις δυο πόλεις μας θα αγωνιστεί για να μην υπάρξει κανένας μόνος του στη κρίση, κανένας άστεγος, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. 

Η Ενεργή Συμπολιτεία στηρίζει την Κοινωνική Αλληλεγγύη η οποία δεν έχει σχέση με τη "φιλανθρωπία". Δεν θα παρέχει βοήθεια σε κάποιους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας από θέση πιθανής κοινωνικής υπεροχής απέναντί τους , αλλά μέσα από συλλογικές δράσεις που θα αποσκοπούν στη συμμετοχή ακόμη και αυτών των ίδιων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Η Ενεργή Συμπολιτεία δημιούργησε το Πρόγραμμα της συλλογικά μέσα από Ομάδες που ανέλαβαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να φτιάξουμε έναν Δήμο ανθρώπινο και που καθένας πολίτης του θα είχε τη δυνατότητα να πάρει μέρος σε αυτή την προσπάθεια μαζί με την ιδέα του!

Στις 12 Απριλίου παρουσιάσαμε το Πρόγραμμα μας μέσα σε μια μεγάλη συγκέντρωση συμπολιτών μας, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν με αγάπη και μας γέμισαν αισιοδοξία και κουράγιο να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη τελική νίκη. !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε , γιατί έχουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα και γιατί πάνω από όλα έχουμε εμπιστοσύνη στη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ .

Με τη με την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη η πόλη μας θα γίνει πιο ανθρώπινη και θα καταφέρει να αναδείξει και τις ομορφιές που διαθέτει.

Ευαγγελία (Λίλη) Αναγνώστου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη δημοτική κίνηση ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου