Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Για έναν ΟΡΑΜΑΤΙΚΟ Δήμο



Μια νέα δημοτική κίνηση που προσδοκά να αλλάξει την πορεία του δήμου μας, καλείται να δώσει απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, να δώσει το έναυσμα στην ελπίδα και στο όνειρο, να ορθώσει το ανάστημα μαζί με τους πολίτες των πόλεών μας, μέσα σε ένα διαλυμένο τοπίο, τη στιγμή που οι επιπτώσεις της κρίσης έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην τοπική αυτοδιοίκηση με την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και του Καλλικράτη.

Καλείται να επιλύσει μια δύσκολη εξίσωση, ανάμεσα σε δυο επιλογές που εμφανίζονται ως κυρίαρχες, ανάμεσα σε μια στείρα καταγγελία με ευχολόγια και μια μοιρολατρία αδιέξοδη με τη λογική της διαχείρισης. Ανάμεσα σ' αυτά τα δυο, η επιλογή για την "Ενεργή Συμπολιτεία" ήταν ξεκάθαρη, μας την υπενθύμισε στη συνέλευση ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Λεβέντης, την ημέρα που εκλέξαμε ως επικεφαλής της κίνησης τον Κώστα Βαμβακά. 

Πήραμε τη σκυτάλη για να διεκδικήσουμε έναν ΟΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ, σε πείσμα των καιρών, ακολουθώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις του τόπου μας. Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για εμάς: προέχει η κοινωνία, οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους. Παράλληλα, όμως, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα με την πιο ολοκληρωμένη περιγραφή για τη φυσιογνωμία που θέλουμε να έχει ο τόπος μας, μέσα από εξαντλητικές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, με ανθρώπους που η ύπαρξή τους στην περιοχή μας ταυτίστηκε με τα κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες για το περιβάλλον. 

Κινδυνεύσαμε να θεωρηθούμε αιθεροβάμονες μιλώντας για την απελευθέρωση και τη διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου, για ένα μακρόπνοο σχέδιο που θα οδηγήσει την πόλη μας χρόνια μπροστά, θα την κατατάξει ανάμεσα στις πολιτισμένες πόλεις, με σεβασμό στους δημόσιους χώρους, και κυρίως στον ίδιο μας τον εαυτό, διεκδικώντας όλα αυτά που μας έχουν στερήσει τόσα χρόνια τα τεράστια συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο μας. Βρήκαμε αντιστάσεις, ανήθικη πολεμική, διαστρέβλωση των θέσεών μας, έως και απειλές. Βρήκαμε όμως και μια ελπιδοφόρα αγκαλιά από το σύνολο των συμπολιτών μας στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα που ασπάστηκαν αυτό το όραμα. Μ' αυτούς θα παλέψουμε και μ' αυτούς θα νικήσουμε!
Ασπασία Στεφανίδη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη δημοτική κίνηση Ελευσίνας Μαγούλας "Ενεργή Συμπολιτεία", επικεφαλής Κώστας Βαμβακάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου