Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Νέο ατύχημα στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας : Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων



Ένοχη σιωπή :  η δημοτική αρχή Τσουκαλά και η φερόμενη ως «επιτροπή περιβάλλοντος» του δήμου γιατί δεν ενημερώνουν του πολίτες;

Τα επί εικοσαήμερο συνεχή περιστατικά ρύπανσης και δυσλειτουργίας του εργοστασίου ήρθε να συμπληρώσει η χθεσινή φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων. Το νέο αυτό επεισόδιο έλαβε χώρα στη μια και είκοσι μετά τα μεσάνυχτα και  επί τόπου έσπευσαν για ενίσχυση  οχήματα της πυροσβεστικής.

Νωρίτερα εχθές 17/04/2014 μετά από πτώση της τάση στο διυλιστήριο, λόγω βροχής, όλα τα αέρια διοχετεύτηκαν στην καμινάδα. Η δυσοσμία και η στάχτη  ήταν διάχυτες σε όλη την πόλη.

Η περίφημη «επιτροπή περιβάλλοντος» του δήμου εκτός από ξεναγήσεις και φωτογραφίες στο διυλιστήριο δεν έχει  προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας. Κρύβουν το πρόβλημα και φιμώνουν συνειδήσεις παραπέμποντας τους πολίτες για κάθε τι στον μεγάλο χορηγό. Η αντιπολίτευση του κ.Τόλη πιστή στην τακτική της να ακούγεται  μόνο ευχάριστη σε όλους ταυτίζεται με την πολιτική της σιωπής που ακολουθεί  η δημοτική αρχή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Η Ενεργή συμπολιτεία δεν εμπιστεύεται ως μόνη «αξιόπιστη» πηγή πληροφόρησης  την ίδια την εταιρία.

Θέση της είναι η δημιουργία μόνιμης ειδικής επιτροπής ελέγχου για των διαρκή έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Οι κάτοικοι του δήμου μας έχουν δικαίωμα να ξέρουν σε τι συνθήκες ζουν,  σε τι κινδύνους υποβάλλονται για να απαιτήσουν από την πολιτεία να τηρήσει την κύρια υποχρέωσή της – την εξασφάλιση και προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών. 

Η Ενεργή Συμπολιτεία μέσω των μελών της το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή νομική και άλλη ενέργεια, όπως έπραξε και στο παρελθόν με την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία κατά των ΕΛΠΕ και των κρατικών υπηρεσιών ελέγχου, προς απόδοση ευθυνών και λήψη μέτρων.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
Ενεργή Συμπολιτεία 18/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου