Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Aλληλεγγύη: Mέσο κοινωνικής ανοικοδόμησης




Μέσα στα πλαίσια της βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις κλονίζονται ολοένα, το ζήτημα της αλληλεγγύης απέναντι στους συμπολίτες μας είναι για μας την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ένα από εκείνα με τη μεγαλύτερη βαρύτητα.



Τα μέλη της κίνησης μας προέρχονται από διάφορα κοινωνικά δίκτυα που εδώ και χρόνια δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των συμπολιτών μας είτε εκείνοι ανήκουν σε κάποια μειονότητα, είτε είναι μετανάστες, είτε ακόμα είναι άνθρωποι στους οποίους η κρίση επέδειξε το σκληρότερο πρόσωπο της εξαθλιώνοντας το νοικοκυριό τους.

Στην ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  δεν πιστεύουμε στην ελεημοσύνη. Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη. Δανειζόμενοι μια φράση του Eduardo Galeano θα λέγαμε ότι:

«Η φιλανθρωπία είναι κάθετη, έτσι είναι ταπεινωτική. Πηγαίνει από την κορυφή στο κατώτατο σημείο. Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια. Σέβεται τον άλλο και μαθαίνει από τον άλλο.  Έχω να μάθω πολλά από τους άλλους».  Κανείς για μας δεν είναι επαίτης και δεν τον αντιμετωπίζουμε ως έναν. Πιστεύουμε πως μπορούμε να συμπορευθούμε όλοι μαζί κρατώντας ό ένας το χέρι του άλλου στηρίζοντας ταυτόχρονα τους πιο αδύναμους.

Στην ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας ως ίσοι προς ίσους. Η ξενοφοβία, ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο σεξισμός και κάθε μορφής κοινωνικός αποκλεισμός δεν γίνονται από εμάς αποδεκτά και θα τα πολεμήσουμε με κάθε μέσο.

Κανείς συμπολίτης μας δεν είναι «παιδί ενός κατώτερου Θεού» και δεν θα αντιμετωπίζεται από εμάς ως τέτοιο. Όλοι έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ίση μεταχείριση. 

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.

Ελίνα Σταμνά,  υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη δημοτική κίνηση  ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Βαμβακάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου