Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ ;

 
 
Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η δήλωση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κου Ρακιντζή για τις προγραμματικές συμβάσεις που συνάπτουν οι δήμοι με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Παραθέτουμε ακριβώς τη δήλωσή του παρακάτω:


«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια» , τόνισε. Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δήμο Λαμίας , στον οποίο « το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας». Και προειδοποίησε ότι  «υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς» .


Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έγκαιρα είχε επισημάνει τους ενδοιασμούς της  με τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ελευσίνας (  ΠΑΚΠΠΑ ) με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ και μάλιστα διοργάνωσε και εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με το θέμα ΚΟΙΝΣΕΠ 1,  ΚΟΙΝΣΕΠ 2

Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα υπερασπιστεί το θεσμό των κοινωνικών επιχειρήσεων και της κοινωνικής οικονομίας και σε καμία περίπτωση δε θα τον χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και μικροεξυπηρετήσεων. Οι ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύονται από πολίτες, και τις διαχειρίζονται   απλοί μέτοχοι-εργαζόμενοι , με κουλτούρα και διάθεση συνεταιρισμού θα μας βρουν δίπλα τους.

Από τη σημερινή δημοτική αρχή οι πολίτες περιμένουν  απαντήσεις και θέσεις.

ΠΗΓΗ : newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου