Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

 
Η δημοτική κίνηση Ελευσίνας- Μαγούλας ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ δηλώνουν την ενεργή

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Δευτέρα και Τρίτη (10 και 11 Μαρτίου) τα φαρμακεία του δήμου μας, τα φαρμακεία όλης της χώρας θα μείνουν κλειστά. Οι φαρμακοποιοί απεργούν.

Εμείς, η δημοτική κίνηση Ελευσίνας- Μαγούλας ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, είμαστε στο πλευρό των απεργών φαρμακοποιών που αγωνίζονται ενάντια στα μνημονιακά μέτρα που σκοπό έχουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και στη θέση τους να ξεπηδήσουν μεγάλες αλυσίδες. Αυτό θα είναι σε βάρος της ασφάλειας του ασθενή που θα απευθύνεται για τα φάρμακά του σε υπαλλήλους και όχι σε επιστήμονες φαρμακοποιούς. Επίσης ο ασθενής θα χάσει την προσωπική του επαφή με τον φαρμακοποιό της γειτονιάς του που τον γνωρίζει καλά, γνωρίζει την ασθένειά του και τις ιδιαιτερότητές του στην θεραπεία. Το φάρμακο γίνεται έτσι εμπόρευμα στα χέρια λίγων οικονομικά ισχυρών αλυσίδων.
Οι αγώνες των φαρμακοποιών είναι συνεχείς και σκληροί. Πρέπει όμως να γίνει συνείδηση του λαού ότι μόνο με συντονισμένους αγώνες θα έχουμε αποτέλεσμα, και όχι αποσπασματικά και κάθε κλάδος χωριστά. Μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική που ισοπεδώνει την κοινωνία και εξαφανίζει την μεσαία τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Ειδήσεις- Απεργία
Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωρά τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις αφόρητες, όπως αναφέρει, πιέσεις της τρόικας και «όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία».

Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και τα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών, στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Επίσης, ο ΠΦΣ αντιδρά στα σχέδια για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων, αναφερόμενος στα σχέδια, όπως τονίζει, για εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και τη δημιουργία αλυσίδων.

«Μπροστά σ' αυτήν την επιμονή, που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε, εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ και τονίζει ότι η 48ωρη απεργία είναι η αρχή σειράς κινητοποιήσεων.
Την Τρίτη 11 Μαρτίου, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ για να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.
Σημειώνεται πως στην απεργία συμμετέχουν και οι φαρμακαποθηκάριοι.
Τα φαρμακεία του δήμου μας συμμετέχουν όλα στην απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου