Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την προσφυγή της ¨ΕΝΕΡΓΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ¨ ( 18-11-2013 )


Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013  μέλη της νέας δημοτικής παράταξης «ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και δημότες της Ελευσίνας κατέθεσαν  προσφυγή κατά των δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 3/10/2103 και 24/10/2013, με τις οποίες εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση ανάθεσης στην ΚΟΙ.Σ.ΕΠ. «Τριπτόλεμος» υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Οργανισμού Π.Α.Κ.Π.Π.Α., σε προσωπικό, συνολικής αξίας 549.030,86 Ευρώ.

Ως νέα δημοτική παράταξη, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να προσβάλλουμε τις αποφάσεις αυτές, που ελήφθησαν με το «έτσι θέλω» της δημοτικής Αρχής και με παράνομες μεθοδεύσεις έγκρισης μιας άκυρης στην ουσία σύμβασης, με ψηφοφορία «εξ αποστάσεως», που για να καλυφθεί επαναλήφθηκε επίσης παράτυπα. Με τον τρόπο αυτό καταγγέλλουμε και στην πράξη τις παράνομες ενέργειες της δημοτικής Αρχής, που ευτελίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, διαρρηγνύουν τον ιστό και την συνοχή της Ελευσινιακής κοινωνίας, φέρνοντας τους εργαζόμενους αντιμέτωπους μεταξύ τους, προς όφελος λίγων.



 Η σημερινή δημοτική Αρχή, ασκώντας την διοίκηση του Δήμου τα τελευταία 10 χρόνια, γνώριζε πολύ καλά, ότι το Πολιτιστικό Κέντρο, τα ΚΑΠΗ, τα δημοτικά στάδια και εγκαταστάσεις είναι φορείς που προσφέρουν έργο και σημαντικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κατηγορίες δημοτών, αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ  όλα αυτά τα χρόνια να στελεχωθούν με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, όπως όφειλε και μπορούσε. Αντίθετα επέλεξε την γνωστή για τις ψηφοθηρικές της αποδόσεις πολιτική των 9μηνων συμβάσεων, που ανανεώνονταν κάθε χρόνο κατά πως βόλευε. Έτσι με την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές βρέθηκε στην θέση να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ΠΑΚΠΠΑ σε προσωπικό και να αναζητήσει λύση μέσω Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης,  και αυτό δεν το έκανε ούτε καν έγκαιρα, ούτε καν την τελευταία στιγμή, αλλά εκ των υστέρων, τον Οκτώβριο, όταν ήδη το ΠΑΚΠΠΑ και οι αθλητικές εγκαταστάσεις είχαν αρχίσει να λειτουργούν, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό!.

 

 

Ακόμη και τότε όμως, η δημοτική Αρχή  φρόντισε η λύση αυτή να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, θέτοντας την ΚΟΙΝΣΕΠ υπό τον άμεσο έλεγχό της. Αντί να ενημερώσει με ανοιχτές διαδικασίες ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους για την δυνατότητα υπογραφής σύμβασης με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, που θα μπορούσε να παρέχει τις υπηρεσίες της στον Δήμο και στον Πολιτιστικό Οργανισμό, και όχι να δανείζει/παραχωρεί εργαζόμενους,  επέλεξε να καλέσει 5 άτομα για να ιδρύσουν την ΚΟΙΝΣΕΠ και να επιβάλει σε αυτήν πόσους και ποιούς εργαζόμενους θα προσλάβει !!!. 

 

Η «ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», υποστηρίζει, ότι οι   Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι  αποτέλεσμα αυτοοργάνωσης – αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων, που δεν  θα εξαρτώνται από τις επιλογές και την βούληση της όποιας Δημοτικής Αρχής και σε καμιά περίπτωση δεν θα αντι/υποκαθιστούν τις υπάρχουσες δημόσιες κοινωνικές δομές. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέσο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, παράλληλα με την Αυτοδιοίκηση, που θα μπορούσε τότε και με αυτές τις προϋποθέσεις να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τους.

Διαβάστε το κείμενο της προσφυγής ΕΔΩ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου