Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019


ΠΥΡΚΑΛ ΜΊΑ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΌΛΗ



 Το 450 στρεμμάτων ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, που απέμεινε μετά το κλείσιμο της εταιρίας, αποτελεί ευκαιρία ιστορικής σημασίας και μπορεί να αλλάξει το χαρακτήρα και τη μορφή της πόλης.

Εμείς  τα μέλη και οι υποψήφιοι της ΕΝΕΡΓΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στο σχέδιο, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, της Δημοτικής αρχής και της ΑΕ ΕΛΠΕ που  υιοθετεί νέες βιομηχανικές δραστηριότητες , δηλαδή μια νέα επέκταση του διυλιστηρίου, ακόμα εγγύτερα στον οικιστικό ιστό.

 Το συγκεκριμένο σημείο μπορεί και πρέπει να είναι φράγμα προστασίας - ανάσα πρασίνου ανάμεσα στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ και το δήμο μας.

Παράλληλα τα ιστορικής αξίας κτίρια είναι ευκαιρία να συμπληρώσουν δομές και υποδομές που τόσο λείπουν, να προσελκύσουν κατοίκους και επισκέπτες, να ζωντανέψουν ένα κομμάτι της Ελευσίνας, σχεδόν άγνωστο στους περισσότερους. Μιλάμε για μια εξαιρετική έκταση, δεντρόφυτη, που δίνει διέξοδο στη θάλασσα.

 Όταν έπρεπε δεν διεκδικήθηκε από τον Δήμο. Αφέθηκε και από τον Δήμο και την κεντρική κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου ιδιοκτήτη, της ΑΕ ΕΛΠΕ. Και μόνο οι κινήσεις και πρωτοβουλίες των πολιτών εμπόδισαν την κατεδάφιση των ιστορικών κτηρίων και οδήγησαν στην πρόταση χαρακτηρισμού ως ιστορικού τόπου.

Από τη δημοτική αρχή της πόλης δεν έγινε καμία διαβούλευση δεν ενημερώθηκε η τοπική κοινωνία  δεν έχει διατυπωθεί κανένα σχέδιο , κανένα όραμα για την αξιοποίηση του χώρου. Παραδίδεται αμαχητί στα σχέδια του στρατηγικού της εταίρου.

Οι δημοτικές παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο τον πολιτών δεν μπορούν να μην παίρνουν θέση σ ένα ζήτημα καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της πόλης.

Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  σε συνεργασία με Φορείς και πολίτες αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θέματος



 Αυτός ο τόπος μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να σωθεί, ν’ αποκτήσει νέα πνοή. Το χρωστάμε στη γενιά μας, αγωνιζόμαστε για τη  διάσωση της ιστορικής μνήμης ,το χρωστάμε στα παιδιά μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου