Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Να η ευκαιρία…


















Παρακολουθώ όσο μπορώ τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών και έχω να κάνω κάποιες προσωπικές διαπιστώσεις. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν βλέπω πουθενά ποιές είναι οι θέσεις τους για τα τόσο σημαντικά τοπικά προβλήματα. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ανεργία και την γενικότερη κρίση όπου όλοι προφανώς συμφωνούμε. Αντίθετα σε πολλά βιογραφικά οι συντάκτες τους αποκρύπτουν το πολιτικό τους παρελθόν. Δεν βρίσκω απαραίτητα τραγικό κάποτε να στήριζες τα δύο μεγάλα κόμματα που μας κατέστρεψαν, και τώρα μετανιωμένος να άλλαξες ρότα. Βρίσκω όμως ανέντιμο να κρύβεις αυτές τις επιλογές σου. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν έχεις μετανιώσει, απλά ντρέπεσαι, και φορώντας τον μανδύα του ανεξάρτητου υποψηφίου περιμένεις απλά να ''περάσει η μπόρα''.
 
Δεν αποτελεί προνόμιο το να είσαι νέα-νέος για να διεκδικήσεις την ψήφο των συμπολιτών σου, πρέπει να εκτεθείς παρουσιάζοντας το όραμα σου. Δεν αρκεί να είσαι πχ. γιατρός ή δικηγόρος και απλά να περιμένεις την απόλυτη αποδοχή από τον ''φτωχό λαό''. Για τα επόμενα πέντε χρόνια η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει θα χρειαστεί να παλέψει για τις πόλεις μας, τους συμπολίτες μας.

Στις μεταξύ μας συζητήσεις, όλοι μας αναφερόμαστε στην απέχθεια μας για το παλιό, και όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκεί που γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά έχουν κοινωνική δράση, επιλέγουμε πάλι με τον παλιό τρόπο. Επιλέγουμε με κριτήρια την φιλική σχέση, την συγγένεια την όποια αναγνωρισιμότητα. Δοκιμασμένος τρόπος και αποτυχημένος. Ήρθε η ώρα οι άνθρωποι με όραμα, με κοινωνική δράση, με καθαρά πρόσωπα να αναλάβουν τα ηνία. Αν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος, για τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρακολουθούμε αυτούς που εμπιστευτήκαμε για μια ακόμη φορά να συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές, θα βλέπουμε τα όνειρα μας να γκρεμίζονται…

Και τότε για πρώτη φορά θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας φταίει κανείς άλλος…

Κωνσταντίνος ΚαλέσηςΥποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας-Μαγούλας με την Ενεργή Συμπολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου