Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΕ


Στις 27/3/14 αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Βαμβακά συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) και  τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Α.Πέππα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις της για το παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα την απόδοση στους κατοίκους της πόλης, για κοινωφελείς και κοινόχρηστες δραστηριότητες, όλων των ακτών εκτός των λιμενικών εγκαταστάσεων (εμπορικό λιμάνι, λιμάνια αλιέων και λιμάνια σκαφών αναψυχής).


Παράλληλα, διακήρυξε για άλλη μία φορά, τη βασική της θέση για μεταφορά του εμπορικού λιμανιού εκτός πόλης, ώστε ο οικιστικός ιστός να αποκτήσει παραλιακό μέτωπο και την ανάληψη από τις υπηρεσίες του ΟΛΕ, στο νέο λιμάνι, των δραστηριοτήτων φόρτωσης και εκφόρτωσης των βιομηχανιών που σήμερα εξυπηρετούνται με "δικές τους" λιμενικές εγκαταστάσεις.

Τέλος διατύπωσε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΕ.

Με τον ΟΛΕ συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα νέα συνάντηση όπου θα συζητηθεί το σχέδιο   (MASTER PLAN ) που πρόκειται να υποβληθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

 
Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με αίσθηση ευθύνης για την άμεση περιβαλλοντική αναβάθμιση των ακτών, αλλά και την υγιή ανάπτυξη των υπηρεσιών του ΟΛΕ, παρουσιάζει δημόσια τις προτάσεις της.

Είναι κρίμα που η σημερινή Δημοτική αρχή δεν έχει ακόμα και σήμερα όραμα για την πόλη μας και που δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες διεκδίκησης της  παραχώρησης χώρων, όπως του "πρώην ΦΟΝΙΑ" για κοινόχρηστες και κοινωφελείς δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου