Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

 
 
Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 μέλη της δημοτικής κίνησης ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με  επικεφαλής  τον   Κώστα Βαμβακά κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας και καταθέσαμε υπόμνημα στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΕ στην Ελευσίνα.

Σκοπός της δράσης μας ήταν να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στα σχέδια του Οργανισμού να παραχωρήσει το χώρο της ακτής ¨φονιάς¨για επαγγελματικές  ή  άλλες χρήσεις ( ανάπτυξη  τραπεζοκαθισμάτων ή/και άλλων κατασκευών)  .

Για άλλη μια φορά ερήμην της τοπικής κοινωνίας ο ΟΛΕ σχεδιάζει και αποφασίζει την παραχώρηση του χώρου που μόλις πριν λίγο καιρό απελευθερώθηκε από δραστηριότητες που δε συνάδουν με τη φύση και το χαρακτήρα της παραλίας.

Για άλλη μια φορά τίθεται το ερώτημα :  δημοτική αρχή που να ενδιαφέρεται για την παραλία της Ελευσίνας υπάρχει ;



διαβάστε παρακάτω το υπόμνημα προς τον ΟΛΕ :





Η δημοτική κίνηση Ελευσίνας Μαγούλας : ¨Ενεργή Συμπολιτεία¨ και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κώστας Βαμβακάς εκφράζουν  σε όλους τους τόνους την αντίθεσή τους  στα σχέδια του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΟΛΕ) να παραχωρήσει για επαγγελματικές ή άλλες χρήσεις ( ανάπτυξη  τραπεζοκαθισμάτων ή άλλων κατασκευών)  το χώρο στη θέση ¨ φονιάς ¨στην παραλία της πόλης.


 


Μετά από μακρόχρονους αγώνες οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης κατάφεραν να πετύχουν την απελευθέρωση του σημείου από δραστηριότητες που εμπόδιζαν στο να ανοίξει ένα παράθυρο προς τον κόλπο της Ελευσίνας.


 


Καλούμε τον  ΟΛΕ:



  • να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε μίσθωση του χώρου για επαγγελματικές ή άλλες χρήσεις
  • να εκπονήσει  μελέτη ανάπλασης του χώρου και να την θέσει σε δημόσια διαβούλευση
  • να προχωρήσει εντός του έτους  στην εκτέλεση του έργου διαμόρφωσης της περιοχής


·         να αποδώσει το χώρο  ελεύθερο στους κατοίκους


 


 

Ο ΟΛΕ το χρωστάει στην πόλη
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου