Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ


‘Ένα-ένα τα ξεπουλάει η κυβέρνηση τα «ασημικά» μας. Τώρα τρέχουν να πουλήσουν άρον-άρον τον ΟΛΠ. Σειρά θα πάρουν και τα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας που είναι Οργανισμοί, Ανώνυμες Εταιρείες σαν τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ).

Η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις που εκφράζουν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης δεν λένε κουβέντα. Το πολύ-πολύ να αναλωθούν σε ευχές του στυλ «να προσέξουμε το παραλιακό μέτωπο της πόλης». Η διορισμένη Διοίκηση του ΟΛΕ, αν δεν υφαίνει τα ίδια σχέδια με την κυβέρνηση, κοιμάται ύπνο βαθύ και ονειρεύεται  παραχώρηση χρήσης ακτών και παραλίας σε ιδιώτες για να παίρνει έσοδα-ψίχουλα.

Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ σας καλεί σε επιφυλακή!

Να μη διανοηθούν να ξεπουλήσουν τον ΟΛΕ σε ιδιώτες. Δεν θα είναι απλά μία ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας και μιας δραστηριότητας που μπορεί να φέρνει πάντοτε έσοδα στο Δημόσιο. Θα είναι η παραχώρηση πολλών χιλιομέτρων ακτής, από του «Παλάσκα» ως τα Μέγαρα, στον ιδιώτη «επενδυτή».

·       Ο ΟΛΕ να μείνει στα χέρια του Δημοσίου.

·       Να μεταφερθούν άμεσα οι δραστηριότητες του Εμπορικού Λιμανιού στην ανενεργή έκταση στον Σκαραμαγκά, δίπλα στα Ναυπηγεία.

·       Να μείνουν στη διαχείριση του ΟΛΕ μόνο τα λιμάνια, εμπορικό, σκαφών αναψυχής και αλιέων.

·       Να ελευθερωθούν όλες οι υπόλοιπες ακτές που ανήκουν στο Δήμο Ελευσίνας και να αποδοθούν σε κοινόχρηστες και κοινωφελείς λειτουργίες.

Έρχονται εκλογές και οι υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις πρέπει να πάρουν θέση για τα παραπάνω. Φανερά και ειλικρινά, χωρίς κρυφές ατζέντες και κουβέντες με τους Βιομήχανους και όσους άλλους λυμαίνονται επί χρόνια ή επιβουλεύονται τις ακτές μας.

Επί τέλους να συνταχθούν με το συμφέρον των κατοίκων Ελευσίνας και Μαγούλας.   

 

για την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Κώστας Βαμβακάς

Υποψήφιος Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου