Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1965.


Οικογενειακή Κατάσταση:

Είναι παντρεμένος με την Ιακώβου Νένα από το 1994 και έχουν δύο παιδιά, την Αναστασία, φοιτήτρια Βιολογίας στα Γιάννενα και τον Θοδωρή, μαθητή 3ης Γυμνασίου.


Επάγγελμα:

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 1ο Λύκειο Ελευσίνας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

 Ανέπτυξε πολιτική και κινηματική δράση από νεαρή ηλικία, και ήδη από τα γυμνασιακά του χρόνια οργανώθηκε στην ΠΑΜΚ και κατόπιν στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Το 1984 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας με την συνεχή μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε κεντρώο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα,.
Στα φοιτητικά του χρόνια (ΤΕΦΑΑ) συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία της φοιτητικής παράταξης Αγωνιστική Σοσιαλιστική Κίνηση και εξελέγη στο Δ.Σ του φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΦΑΑ και σύνεδρος στα πανσπουδαστικά συνέδρια της ΕΦΕΕ, από το 1984 μέχρι και το 1988. Ταυτόχρονα συμμετείχε, μέχρι το 1990, στην πολιτική οργάνωση Ενότητα Μαρξιστών Σοσιαλιστών που εξέδιδε το περιοδικό Φυλλάδιο για το Σοσιαλιστικό Κίνημα με σκοπό να συμβάλει στην ενότητα της Αριστεράς, που μαστιζόταν από την πολυδιάσπαση και τον υποκειμενισμό.
Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ το 1988 και υπηρέτησε στα τεθωρακισμένα. Από το 1990, όταν και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε ως προπονητής Μπάσκετ σε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών. Παράλληλα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία της Ελευσίνας, Μάνδρας, Ν. Περάμου και Μεγάρων για 8 χρόνια, μέχρι τον διορισμό του στο δυσπρόσιτο σχολείο Κορθίου-Ανδρου.
Με έντονη δραστηριότητα σε θέματα εκπαίδευσης, εξελέγη το 1994 στο Δ.Σ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και το 1997 εξελέγη πρόεδρος της ΕΛΜΕ, αποτελώντας μάλιστα τον πρώτο πρόεδρο ΕΛΜΕ που ήταν αναπληρωτής και όχι μόνιμος καθηγητής. Ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ συμμετείχε στην οργάνωση της μεγάλης δίμηνης απεργίας της ΟΛΜΕ το 1997.
Από το 1997 μέχρι και σήμερα, είναι πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, έχει διατελέσει επί τρία χρόνια αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Κυκλάδων και επί δύο θητείες μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκπαιδευτικά συνέδρια στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και πολλές ευρωπαικές χώρες. Το 2005 ως παρατηρητής της Ε.Ε στις προεδρικές εκλογές στην Παλαιστίνη, μετέφερε χρήματα της ΟΛΜΕ του Δημ. Καισαριανής και άλλων φορέων στην Λωρίδα της Γάζας για τη δημιουργία παιδικού σταθμού.
Το 2005 συμμετείχε στη δημιουργία του Συλλόγου Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη “Ιντιφάντα”. Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν.
Ως μόνιμος κάτοικος της πόλης της Ελευσίνας, έχοντας επίγνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και των αναγκών της περιοχής, συμμετείχε και συνέβαλε στην συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις επεκτάσεις της Πετρόλα, του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της χαλυβουργικής και της δημιουργίας χωματερής στο Μελετάνι, συμμετείχε στο ΘΡΙΑΣΙΟ SOS, στο ΣΤΕΚει, στην Επιτροπή πολιτών «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» καθώς και στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Υπάρχει άλλος δρόμος.
Το 2009 οργανώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και διετέλεσε συντονιστής της οργάνωσης Ελευσίνας την περίοδο 2009-10.

Λοιπές δραστηριότητες:

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μελισσοκομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου